Het evenement

Veteranendag Kerkrade

Sinds 2018 organiseert de werkgroep Veteranendag Kerkrade (VdK) van Stichting G.O.C. Parkstad de jaarlijkse Euregionale Veteranendag in Kerkrade. Deze Euregionale Veteranendag vindt elk jaar plaats op de 2e zaterdag van juli. Op zaterdag 9 juli 2022 aanstaande zullen wij ons 1e Lustrum vieren.

De Euregionale Veteranendag staat in het teken van (h)erkenning en waardering voor alle veteranen welke zich hebben ingezet voor vrede en veiligheid overal ter wereld. Na het officiële gedeelte met toespraken van verschillende partijen, kransleggingen en de vlagceremonie zal er een gezellig samen zijn voor iedereen.

Zo is er naast een DJ ook live muziek van Music4Vets en andere artiesten. Er zijn verschillende info en verkoopstands, re-enactment groepen, exercities, static-show van voormalige legervoertuigen, kidscorner, barbecue, een goedgevulde Tombola en nog meer. In 2022  zullen de Bond van Wapenbroeders en de Huzaren van Venlo acte de préséance geven. Tevens zullen de organisaties waar Stichting G.O.C.  Parkstad een samenwerkingsverband mee heeft aanwezig zijn. Op deze dag is iedereen welkom. Wij hopen dan ook dat we u mogen verwelkomen.

Organisatie

De organisatie van de Euregionale Veteranendag is in handen van Stichting G.O.C. Parkstad welke voor deze gelegenheid een werkgroep heeft samengesteld. Deze werkgroep bestaat uit vrijwilligers van Stichting G.O.C. Parkstad, elk met hun eigen kwaliteiten en vakgebied. Het stichtingsbestuur van Stichting G.O.C. Parkstad vormt de juridische rechtspersoon. Voor vragen en opmerkingen kunt u terecht bij Daniëlle Lardenoije-Blom, secretaris Stichting G.O.C. Parkstad, 06-57617128.

Locatie

De Euregionale Veteranendag vindt plaats op het terrein van Stichting G.O.C. Parkstad welke gelegen is aan de Berenbosweg 1a te Kerkrade. Op de dag zelf is het niet mogelijk om met de auto tot op de parkeerplaats te komen en zult u uw auto in de wijk moeten parkeren. Dit om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen.

Vrienden van VdK